Zseniális Morcheeba koncert volt a VéNégy Fesztiválon!

Június 25-én szombaton a 4 napos, VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón jártunk Nagymaroson. A Dunakanyar szépsége mellett hat színpadon rengetek program várta a fesztiválozókat.

Ezen az estén az eső mindenkire kellően ráijesztett, de a szerencsére az este programja zavartalanul alakult. Kifejezetten a Morcheeba koncertjére érkeztünk, de volt időnk előtte szétnézni a helyszínen. A Nagyszínpadon a Carson Coma-ra teljesen megtelt a színpad előtti tér, míg a koncertsátorban Dánielfy Gergő és az utazók muzsikált.

A legismertebb magyar és a kisebb külföldi zenekarokon kivül egyértelműen az angol együttes ígérkezett a fesztivál legnagyobb zenei dobásának.

Régen már többször is fotóztunk Morcheeba koncerten, de Skye-hoz a régi-új énekesnőhöz még nem volt szerencsénk. Sajnos a koncert előtt pár perccel kiderült, hogy csak a közönség soraiból lehet fotózni a koncertet. Ez igencsak komoly kihívássá vált, mert fél 10-re már teljesen besötétedett. A fekete énekesnő pedig fekete ruhába és fekete kalapban lépett a színpadra.
Elfogultság nélkül állítható, hogy hangzás pazar volt, és a legnépszerűbb albumok legjobb dalaiból sikerült összeállítani az esti angol menüt. Két teljes órát zenéltek, ami fesztiválviszonylatba is igazán kiemelkedőnek számít.

A zenei helyszínek elhelyezését tekintve volt, némi hiányérzet bennünk mert a VéNégy Színpad, pontosan a Nagyszínpadhoz vezető úton helyezkedett el, így sokszor kerülgetni kellett a színpad közönségét a tovább haladás érdekében.
A Koncertsátor viszont a Nagyszínpad mögött volt, de mivel ott is volt egy ki-be járata a fesztiválnak így az már könnyített a gyalogos közlekedésen. Talán a Nagyszínpad több fellépőt is elbírna, de a szünetekben legalább a kisebb helyszínre is koncentrálódott figyelem.

Az idei fesztiválok sarkalatos pontjává az étel-ital árak váltak. Az italokra nem lehetett panasz, mert 800 Ft-tól már többféle dobozos sör is elérhető volt. Arányaiban az ételek viszont jóval drágábbak voltak. Természetesen nem érték el a Volt fesztivál szintjét ami sokaknál kiverte a biztosítékot, de egy gyros pitába 2000 Ft-volt a tál 3000 Ft, egy töltött lepényt pedig 2500 Ft-ért mértek.

Ez a közepes méretű fesztivál, fekvését hangulatát tekintetve is kimagasló élményt és szolgáltatásokat nyújtott a látottak alapján. Színházi előadásokkal együtt akár már 3000 Ft-tól kínáltak napijegyeket.

Érdemes a jövő év elején figyelni az early bird ajánlatokat, mert igen komoly kedvezménnyel lehetett idén is jegyekhez, béretekhez jutni. Ár-érték arányban, a 4 nap teljes programját tekintve, aki egy szerethető és megfizethető fesztiválra vágyik érdemes bizalmat szavaznia Nagymarosnak.

Fotók: Hantó Szabolcs

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.