Azariah bevette az Arénát

Ki is az az Azariah? Röviden a válasz annyi lenne, hogy egy népszerű influencer aki elkezdett zenével is foglalkozni és megőrülnek érte a tinik. Viszont a történet ennél sokkal bonyolultabb. Baukó Attila vagyis Azariah ennél sokkal több. A lehető legrövidebb idő alatt ért el a csúcsra a zenei streaming szolgáltatóknál, vagy éppen a youtube-on. Koncertje még alig volt az elmúlt évben, kivéve a Sziget Nagyszínpadát és egy nyári TELTHÁZAS koncertet a Budapest Parkban. Mit is akarhat még valaki így nagy hirtelen? Talán egy Aréna koncertet 

Igen ő volt a toi-toi wcnél szexelő srác, de a sikerei jóval felülmúlták ezt a botrányt is. Ami igazából csak attól hírértékű, hogy valaki felvette telefonnal. Ne legyünk álszentek 20-30 éve sem volt ez másképp a zenészek körébe csak nem volt még okostelefon.

De a lényeg most, az Arénás koncerten van, amelyre most március 10-én került sor, ami szintén jóideje már teltházas volt. Úgy teltházas, hogy a közönség fizető vendég volt. Az Arénát igen rövid idő alatt töltötte meg önmagában már ez is szenzáció. Amire viszont eddig itthon még senki sem volt képes, hogy 21 évesen tegye valaki ezt. Igen komoly haza zenekaroknak is ez kb. 10 éves projekt. (Punnany Massif, Halott Pénz stb. Wellhello-nál pedig ez még várat magára.)

A teljes teltház a valóságban is teltház volt, átlag életkor mondjuk 16 év beleértve a szülőket is akik kb. csak kísérőként voltak jelen. Szó szerint minden számot végig énekelt a tömeg, amit igen ritkán lehet látni, és ritka lehet átélni. Elsőre a koncert kicsit halknak tűnt, a kivetítőkre és a látványra viszont nem lehetett panasz. Ez a zenei stílus, amit az Azariah és zenekara képvisel kb. meghatározhatatlan. Akár egy számon belül képes megjelenni egy kis mulatós, vagy épen rap, trap, hiphop, vagy egy kis alternatív rock is. Aki nem hiszi hallgassa meg az ”introvertált dal” című nótát, hogy közelebb kerüljön a megfejtéshez.

Egy biztos, a srác rendkívül tehetséges, szövegei olykor igenis szókimondóak, rendszerellenesek, vagányak vagy éppen igen mélyek. Akadnak vidám nóták is, de ami a legfontosabb talán, hogy egy jelenség. És nem az egyetlen kimagasló jelenség a korosztályában, ami fenekestül felforgatja, vagy forgatta a hazai könnyűzenei piacot, palettát vagy fesztiválokat ahogy tetszik. Dzsudló, Desh, T.Danny, BetonHofi(aki azért már nem is olyan fiatal), Carson Coma taszítják le a trónról a fesztiválokon a már jól megszokott hazai headlinereket. Egy nagy átalakulás megy végbe az kimondható.

Visszatérve Azariah-hoz, a tehetsége vitathatatlan a lehető legjobb magyar managmentnél van, idén nyáron teltházas turné vár rá országszerte és a hírek szerint ősszel pedig már egy európai klubturnéra is indul, mert hát angolul is perfekt srác, ás a dalai angolul is tökéletesen működnek.

Fotók: Hantó Szabolcs

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.