Többezer motorossal és Glenn Hughes-zal ünnepelt a Harley Davidson!

Igen nagy megtiszteltetésben lehetett része minden motorrajongónak, mivel a Harley Davidson 120 éves születésnapját Budapesten tartotta. Egy 4 napos fesztivál keretében többezer motoros érkezett a világ minden tájáról a Puskás Aréna környékére, hogy együtt ünnepeljenek. Amerikai világsztárok koncertjei mellett motoros bemutatók és sokféle kiegészítő program várta az amerikai kétkerekűk szerelmeseit. 

A motorokhoz továbbra sem ért szerkesztőségünk, pedig jó pár motoros rendezvényen jártunk, de amit kijelenthető, hogy ilyen nagyszabású rendezvénynek még nem adott otthont hazánk. Egy biztos, a Harley tulajdonosoknak nem a hobbijuk a motorozás, hanem a szenvedélyük. Ez az életérzés úgy tűnik kortalan, a középkorú vagy idősebb megszállottak hatalmasat buliztak a legnagyobb amerikai country és rockegyüttesek koncertjeire. A nagyszínpad fő fellépői közül Mi Glenn Hughes-ra voltunk leginkább kíváncsiak a nagyszínpad fellépői közül.

A rengeteg motoros kiállító mellett igen sokszínű gasztronómiai kínálat várta az éhes motorozókat, ahol mindenki megtalálhatta saját ízvilágát. És ahogy azt illik egy korsó sör fél literes volt, és egy feles szó szerint fél decis, amitől már igencsak elszokhattunk az itthoni fesztiválokon.

Kezdésnek péntek délután az Anna and the Barbies koncertjébe csöppentünk, ami valamiért sosem lehet unalmas. Az energia és a zenekarból áradó lázadó vadság igencsak működött a nemzetközi közönség számára is. Ezután következett az este fő attrakciója a Larkin Poe. A Grammy díjra is jelölt lánytestvérek amig az eső és a vihar engedte igencsak felrobbantották a nézőteret. A zenekar egyik védjegye a különleges slide gitár ami igazán egyedi hangzást biztosított élőben is.

Vasárnap, az esemény zárónapján pedig a világ egyik, ha nem a legjobb gitárosának produkcióját vártuk a legjobban. A Deep Purple egykori tagjának koncertjét a hazai motorostalálkozók egyik nagykedvence, az Edda alapozta meg. Ezután következett kirobbanó energiával Glenn Hughes aki nem mellesleg már betöltötte a hetvenet…  Aki a Deep Purplet valaha szerette rossz ember nem lehet, így volt ezzel Glen Hughes is aki sok zenekara közül ezen az estén nagyrészt Purple dalokkal kedveskedett.

Stormbringer

Might Just Take Your Life

Sail Away

You Fool No One

Gettin’ Tighter

Mistreated

You Keep On Moving

Highway Star

Burn

A motor mellett itthon ritkán lehet bepillantást nyerni az amerikai country és rock nagyjainak koncertjeibe így reméljük a jövőben is lesz hasonló fesztiválon itthon akár amikor 125 éves lesz az amerikai motorgyár. 🙂

Fotók: Hantó Szabolcs

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.