18 év után újra együtt zenélt Ákos és Menczel Gábor! Fotók az Aréna-koncertről!

A kovidnak köszönhetően, csak harmadik nekifutásra sikerült megrendezni Ákos, soron következő nagyszabású koncertjét az Arénában. Tavaly előtt a korlátozások miatt nem lehetett megtartani, múlt év végén pedig, a zenekar két tagjának pozitív tesztje okán. Január 22-re végre, minden akadály elhárult.

A koncertet a hatályos jogszabályoknak megfelelően, csak védettségi kártyával rendelkezők látogathatták, de ez sem volt akadálya a teltháznak és az őrületes hangulatnak.

Sokszor volt már lehetőségünk fotózni Ákos koncerten, ezért inkább azt emelném ki mi volt igazán különleges ezen az estén.

A nagyméretű ledpanelek és a lézer már nem újdonság Ákostól. Most viszont a színpad közepén egy hatalmas és különleges hajlított lépésálló ledfal kifutó alkotta a díszlet gerincét, ami Magyarországon még sosem használt egyedülálló látványt biztosított.

Az est fénypontjaként, csaknem két évtized után három szám erejéig Menzel Gábor is színpadra lépett Ákossal közösen. Elhangzott a Vidám dal című nóta is újragondolva.

A koncert a felhőtlen pillanatok mellett, igencsak keményre sikeredett, fajsúlyos Bonanza Banzai és Ákos nótákra alapozva. A dalok egy része elsőre kevésbé könnyen befogadható, de Ákos elmondása szerint olyan időket élünk, hogy ismét igazán aktuálissá vált a mondanivalójuk. A hazaszeretet, a keresztény hit fontossága, kiemelten megjelent a látványvilágban is.

Természetesen a megható, simogató dallamok nélkül sincs Ákos koncert, erről legidősebb lánya, Őry-Kovács Anna gondoskodott.

Íme a setlist:

1. Intro/Majom a ketrecben

2.Égni és szeretni

3. Ikon

4. Érintő

5. Egyetlen egy

6. Tű a vénán

7. Minden most kezdődik el

8. Katona imája

9. Csend leszek

10. Vidám dal (Menczel G.)

11. Több nem is kell (Menczel G.)

12. Nem ér semmit a dal (Menczel G.)

13. Az utolsó békeév

14. Tanulekony szörnyeteg

15. Felemel (Őry-Kovács Anna)

16. Nem én döntök

17. Test

17. Veled utazom

18. Nevess magadon

19. Provokatőr/Adj hitet

20. Igazán

21. Fel a szívekkel

22. Nem kell más vigasz

Ncore

23.. Monumentum

24. 1984

25. Táncolj a tűzön át

26. Adjon Isten

Fotók: Hantó Szabolcs

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.