Meseszép történelmi helyszínen lép fel ATB & Topic!

Az Incredible Destination Events (IDE) az EXIT Alapítvány, és a magyarországi Ópusztaszeri Nemzeti Emlékpark partner projektje, amely a Szerbia és Magyarország közötti határon átívelő IPA program keretén belül valósul meg, 2021. február 1. és 2022 szeptember 22. között. Az a célja, hogy létrehozzon egy innovatív felületet, amely az idegenforgalmi úti célokat, valamint a Szerbia és Magyarország határ menti övezetének kulturális hagyatékát népszerűsíti. Ez a szerbiai Bács és a magyarországi Ópusztaszeri Nemzeti Emlékpark.

A megjelölt helyeken attraktív videó tartalmakat hoznak létre, amelyek segítségével népszerűsítik a látványosságokat, a kulturális hagyatékot. Ebben nemzetközi zenei előadóművészek is részt vesznek. Magyarországon két külföldi és két hazai fellépő lesz: ATB, Topic és Metzker Viki, Bricklake.

A rendezvény az aznapi múzeumi belépő kiváltással INGYENES!

Jegyek itt:
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (jegy.eu)

A helyszínről:
A Nemzeti Történeti Emlékpark szabadtéri néprajzi múzeum, skanzen és kirándulóhely, melyet 1982-ben hoztak létre az akkor Csongrád, ma Csongrád-Csanád megyei Ópusztaszer külterületén. Legismertebb kiállított műve Feszty Árpád: A magyarok bejövetele című körképe.

Az emlékpark főbejárata Ópusztaszer központjától szűk három, legdélebbi házaitól alig több, mint egy kilométerre fekszik délkeleti irányban. A létesítmény közvetlenül a 4519-es útról érhető el, az 5-ös főút felől pedig kisteleki letéréssel, az 5411-es, majd Ópusztaszer központjától a 4519-es úton.

A Hódmezővásárhely és Szentes közötti tanyavilágban már az első világháború után széldarálókat kezdtek építeni a tanyasiak. Könnyen kezelhető és egyszerűen felépíthető darálók voltak és a lakosság nem kényszerült rá, hogy terményét messzire kelljen fuvaroznia. A mindszenti falazott széldarálót 1938-ban építette egy helyi faragó, 1980-ban bontották el és áttelepítették az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.