Dr. House Budapesten lép fel zenekarával!

Doktor House cinikus, irónikus és persze világszerte népszerű dokija új arcát mutatja meg hazai rajongóinak július 19-én a Budapest Kongresszusi Központban. Bár Hugh Laurie elsősorban színészként ismert, zenészként is sikeres. Budapesten zenekarával, a The Copper Bottom Banddel lép fel.

A bohókás sztár saját maga tanult meg zongorázni, és bár hobbiként egész életében zenélt, az első albumát három évvel ezelőtt jelentette meg Let Them Talk címmel. A blues stílusú szerzemények óriási sikert arattak világszerte, a Billboard blues listáján is az elsők közt végzett. Ezen felbuzdulva tavaly kiadta második albumát Didn’t It Rain címmel, amelyena blues egészen korai előadói, mint W.C. Handy vagy Jelly Roll Morton, illetve az újabbak közül Dr. John számai is szerepelnek. A lemez megjelenését egy világ körüli turné is követte, amelynek során az Egyesült Államoktól kezdve Európán át egészen Brazíliáig és Új-Zélandig teltházas koncerteket adott. Laurie nem szívesen magyarázza, hogy egy oxfordi születésű britként miért pont blues zenét játszik:
Inkább nem mondok semmit – állítja. – Mutassa meg az album, hogy én egy fehér, középosztálybeli angol vagyok, aki a legnagyobb természetességgel merül alá az Amerika déli részén honos zene misztikumában. Az az egyetlen mentségem, hogy megpróbáltam megvizsgálni, mit jelent az autentikus kifejezés. Vajon az elég autentikus, amikor amerikai színészek Shakespeare-t játszanak? Vagy amikor egy angol egy amerikai doktor bőrébe bújik? Hát ennyit erről.

Laurie színészi karrierjének első jelentős állomása az volt, amikor 1980-ban Edinburgh-ben a Fringe Fesztiválon megismerkedett Stephen Fry-jal, akivel később a BBC-nél az Egy kis Fry & Laurie című komédiasorozatban sikeres párt alkotott. Laurie ezek után is elsősorban komédia sorozatokban – Fekete vipera, Majd a komornyik – szerepelt, de olyan mozifilmekben is láthattuk, mint az Értelem és érzelem, a Szilveszteri durranások, a Papás-mamás vagy a 101 kiskutya.

Hugh Laurie – akárcsak az általa alakított House figurája – mindig meglepi valamivel a rajongóit. Legutóbb például Bacchusnak, azaz a bor és a mámor istenének öltözve szórt a saját képével díszített érméket a New Orleans-i karneváli tömegbe. Ha éppen nem valami őrültséget csinál, akkor forgat, most éppen a Tomorrowland című filmet George Clooney-val. Ha megunja a színészkedést, akkor pedig könyvet ír: három évvel ezelőtt A balek címmel jelent meg – a tőleg megszokott stílusú – krimije.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.