Foals (UK) @ Budapest Park – FOTÓK!

A több mint tíz éve ugyanazzal az öttagú felállással működő Foals a kétezres évek egyik legmeghatározóbb indie-zenekara, illetve legjobb példája annak, hogy a műfaj egyáltalán nincs leszállóágban, sőt. Tavaly megjelent negyedik stúdióalbumuk, a What Went Down egy egészen új szintre emelte a zenekart. Izgalmas visszatérésük tavaly kezdődött a lemez címadó dalával, de az igazi őrület a Mountain At My Gates című kislemezzel, és az ahhoz készült intertaktív GoPro-videóval vette kezdetét. 

Az augusztusi lemezmegjelenést egy meglepetés koncert előzte meg a Reading Fesztiválon, ami az NME szerint az egész esemény legjobb pillanata volt. Az albumot pedig remek fogadtatás jellemezte, a legfontosabb magazinok (Uncut, Mojo, NME, GQ) is elismerően nyilatkoztak róla, sőt, az idei NME Awardson el is hozhatták a Legjobb Album díját.
A többször a világ legjobb koncertzenekarának választott Foals tehát karrierjének csúcsán látogatott újból hazánkba, a Slaves-szel és a Crystal Fighters-szel egyetemben, hogy  két fesztiválos fellépése után végre önálló koncerten mutathassa meg, valóban érdemes a címre… MEGMUTATTA!

Fotók: Farnady Judit

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.